« Всички новини

Комбинирани сокоизстисквачки (за различни видове плодове)

Комбинирани сокоизтисквачки ЗумексКои са най-често срещаните сокове, които могат да бъдат приготвени от коминираната сокоизстисквачка на Zumex (Zumex Multifruit)?

Всеки вид плод или зеленчук (1) може да бъде смесен с други за получаването на натурални сокове, които могат да се консумират в самостоятелен вид, като комбинирани от различни плодове или като добавка в по-сложни рецепти.
Най-често срещащите се сокове са тези от моркови, ябълки или круши, но и тези от пъпеши, дини, ананаси и праскови (1) са също популярни. При всички обстоятелства консумацията на различни видове сокове силно зависи от времето през годината и, преди всичко, от културните навици в дадена страна.
(1) Цитрусовите плодове не трябва да се смесват. Сокът от тях, приготвен със сокоизстисквачки на Zumex е много по-добър тъй като при процеса на сокоизстискване на Zumex се избягва контакта на етерични масла със соковете. Плодовете с голямо количество фибри или с нисък процент на сок (такива като авокадо или банани) не трябва да се изстискват.

Необходимо ли е плодовете да бъдат нарязани преди сокоизстискването?

Широчината на захранващото устройство на комбинираната сокоизстисквачка на Zumex (Zumex Multifruit) улеснява работата защото цяла ябълка или няколко моркова, например, могат да бъдат вкарани без необходимост да бъдат предварително нарязани. Само плодовете с диаметър над 86 mm следва да бъдат нарязвани.

Необходимо ли е плодовете да бъдат обелени преди сокоизстискването?

Цял плод може да бъде обработен без предварително белене ако кората му е ядлива. Плодовете с неядлива кора, такива като киви, ананаси или дини задължително трябва да бъдат предварително обелени. Ако даден плод е с костилка, тя трябва да бъде отстранена.