« Всички новини

Сокоизстисквачки на цитрусови плодове на faq

Колко портокала са необходими за получаването на натурален плодов сок?

Няма точна цифра тъй като количеството сок зависи от няколко фактора (вида портокали, размера, годишния сезон и др.), но като цяло сок в количество 200-225 ml може да се добие от 3 – 4 портокала.

Кои видове плодове могат да бъдат изстисквани?

Могат да се използват всички видове цитрусови плодове (грейпфрут, лимон, мандарина), но дори други кръгли плодове, например нар, при условие, че те отговарят на следните две условия:

Да бъдат колкото е възможно по-кръгли.
Да имат препоръчания размер.
Какви размери на плодовете могат да поемат сокоизстисквачките?

Нормалните доставчици на плодове могат да ви осигурят портокали от размерите 6, 7 и 8 (с диаметър межу 65 и 80 mm). Това са най-често срещаните размери на портокалите „за сок“ и те са на разположение на пзара през цялата година.

Има също приставка за обработка на плодове с диаметър под 65 mm (група 65), която може да се използва за изстискване на по-малки плодове, такива като мандарини или лимони.

Безопасни и с добро качество ли са продуктите на Zumex?

Продуктите на Zumex предлагат максимално качество и безопасност, като изпълняват изискванията на на най-взискателните сертификационни организации в света (CE, NSF, ETL). Наред с това нашите системи за управление на качеството са сертифицирани по стандарта ISO 9001:2000.